До питання впровадження в україні інноваційної моделі розвитку лісової галузі - Єгорова, Т. П. (Право, 2013)
У статті проведено комплексне дослідження питання впровадження інноваційної моделі розвитку лісової галузі в Україні, що базується на концепції сталого розвитку та управління лісами з використанням передового досвіду як країн Європи, так і традицій, сформованих у лісовому господарстві Російської Федерації. Установлено, що обов’язковою умовою успішного розвитку лісового сектору держави є впровадження низки інноваційних заходів. Такими заходами є усунення наявних суперечностей між лісовим господарством і лісовою промисловістю, розвиток інтеграційних процесів у сфері лісозаготівлі, охорони й використання лісових ресурсів на базі орендних відносин та взаємних інтересів в організації сталого лісокористування. // The article conducted a comprehensive study on the introduction of an innovative model for forest industry in Ukraine, based on the concept of sustainable development and forest management using advanced experience as European countries and traditions formed in the Forestry of the Russian Federation. It is established that the mandatory condition for the development of the forest sector of the state is the introduction of a number of innovative measures. Such measures are the elimination of existing contradictions between forestry and forest industry, the development of integration processes in the field of logging, protection and use of forest resources on the basis of lease relations and mutual interests in organizing sustainable forest management.
Keywords: лісова галузь; інноваційна модель розвитку; концепція сталого управління лісами; forest industry; innovative development model; concept of sustainable forest management