Напівпровідникові квантові генератори з наноструктурами - Пащенко, О. Г.; Галат, О. Б.; Бабиченко, О. Ю. (ХНУРЕ, 2019)
У навчальному посібнику викладено основи взаємодії оптичного випромінювання з речовиною, конструкція, принцип дії і основні характеристики відкритих резонаторів, а також конструкція, принцип дії і основні параметри світловипромінювальних і лазерних діодів. Розглянуто фізичні принципи і найбільш поширені математичні моделі відкритих резонаторів та енергетичного спектра наноструктур. Рекомендується студентам денної та заочної форм навчання спеціальностей 171 Електроніка і 153 Мікро- та наносистемна техніка.
Keywords: оптичне випромінювання; відкритий резонатор