Програмування промислових контролерів Siemens у прикладах і задачах - Зубков, О. В. (My University, 2011)
Стисло викладено технічні характеристики процесорів та модулів вводу-виводу Siemens. Детально розглянуті синтаксис та команди мов програмування LAD та STL. В кожному розділі наведені приклади програм керування та виконання базових функцій обробки сигналів, які супроводжуються коментаріями. З метою закріплення знань, набутих на практичних заняттях, подаються умови задач для самостійної роботи, які можуть також використовуватись як елементи контрольних завдань для студентів заочної форми навчання. Значна увага приділяється вивченню розділів обробки цифрових сигналів, роботі з таймерами та лічильниками, непрямій адресації, як найбільш важливим з точки зору практичного використання. Для студентів усіх форм навчання освітнього напряму “Радіотехніка”, спеціальностей “Радіотехніка”, “Апаратура радіозв’язку, радіомовлення і теле-бачення” і може бути корисним студентам інших напрямів в області елект-розв’язку та технічної кібернетики.
Keywords: PLC; Siemens; LAD; STL; Step7