Дослідження оптичних методів вимірювання відстані до малорозмірних безпілотних літальних апаратів - Гапонов, Є. Ю. (My University, 2020)
В атестаційній роботі виконано аналітичний огляд оптико-електронних методів вимірювання дальності до об'єктів, проведені теоретичний аналіз стереоскопічного метода вимірювання дальності і оцінка його потенційних можливостей, виконані розрахунки похибки визначення дальності для різних комбінацій параметрів системи, оброблені результати експерименту по виявленню дронів за результатами стереовідеоспостереження, отримані експериментальні значення похибок вимірювання азимута, кута місця і дальності БПЛА за вимірюваннями системи стереобачення.
Keywords: БПЛА; вимірювання дальності; дрон; стереобаза; стереобачення; паралакс; роздільна здатність; фокусна відстань