Методи управління ресурсами в хмарних системах - Зборовський, М. М. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено методи управління ресурсами в хмарних системах з акцентом на оптимізацію обчислювальних процесів і автоматизацію операцій. Основна мета дослідження полягає в розробці ефективних підходів до управління ресурсами, які забезпечать надійність, масштабованість та мінімізацію енергоспоживання в умовах зростаючого навантаження на інформаційні системи. У роботі описано сучасні архітектурні рішення, що дозволяють впроваджувати хмарні технології та використовувати багаторівневі стратегії для оптимізації роботи систем. Запропоновано нові підходи до управління віртуальними машинами та розподілу ресурсів, які ґрунтуються на принципах балансування навантаження та динамічного масштабування ресурсів відповідно до обчислювальних потреб. Експериментальне моделювання показало високу ефективність запропонованих підходів у реальних хмарних системах, зокрема в умовах різного навантаження та обмеженості ресурсів. Результати симуляцій продемонстрували, що запропоновані алгоритми розподілу ресурсів знижують затримки, покращують продуктивність та зменшують витрати енергії. Отримані результати підтверджують, що запропоновані методи та архітектурні рішення можуть бути використані для розгортання масштабованих хмарних систем, які забезпечують високу ефективність та надійність.
Methods for Resource Management in Cloud Systems
Keywords: хмарні системи; методи розподілення ресурсів; високопродуктивні обчислення