Розроблення комп'ютерно-інтегрованої системи управління для координації функціонування підсистем підприємства - Бондаренко, Ю. В. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – процеси координації та управління підсистем на виробничій лінії. Предмет дослідження – комп’ютерно-інтегрована система управління для координації функціонування підсистем. Метою кваліфікаційної роботи є підвищення техніко-економічних показників виробництва, за рахунок зменшення: витрат на обслуговування та відновлення окремих модулів систем управління координації, передбачення поломок у роботі системи, вартості продукції та проценту браку, витрат на відновлення модулів. Методи дослідження – теоретичні та емпіричні дослідження, системний аналіз, формалізація. У кваліфікаційній роботі досліджено засоби та алгоритми координації модулів виробництва для виробничих лінії на основі оперативного управління виробництвом (manufacturing execution system). Проведено аналіз існуючих підсистем та алгоритмів для координації, схем та концепцій. Проаналізовано основні етапи автоматизованих ліній виготовлення та збірки автомобілів. Розроблено математичну модель лінії та порівно з запропонованою концепцією координації підсистемами. На базі запропонованої концепції проведено розроблення комп’ютерно-інтегрованої систем для координації функціонування підсистем у автомобілебудуванні. Результати кваліфікаційної роботи оформлено згідно [1-4] та пройшли апробацію на міжнародних конференціях [5-13] та результати викладено у статтях [14-17]. Упровадження розробленої системи можливе у складі автоматизованих систем на виробництві (складальних лініях), в навчальних лабораторіях у освітньому процесі на лабораторних практикумах та практичних заняттях в межах спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології та можуть бути корисними для фахівців, що пов’язані з промисловою автоматизацією.
Keywords: процеси координації; C#; WINDOWS FORMS; комп’ютерно-інтегрована технологія