Аспекти побудови надшвидкого потенціостата - Сніжко, Д. В.; Рожицький, М. М. (ХНУРЭ, 2011)
The paper is devoted to research and development of ultra fast potentiostate Technical solution is proposed to resolve problem of electrochemical measurements with high sweep voltage that is needed to introduce electrochemical development on nanoscale level. In proposed construction of ultra fast potentiostate several unique ideas are present. The ultra fast potentiostate realization opens new and brad possibilities for investigation and assays of different systems such as one using principles of nanoelectrochemistry. Метою роботи є розробка надшвидкого потенціостата для проведення вольтамперометричних досліджень в режимі над швидкої розгортки потенціалу. Досягнення цілі роботи потребувало вирішення наступних задач: аналіз існуючих схемотехнічних методів побудови потенціостатів, визначення лімітуючих факторів традиційних схем потенціостатів, розробка принципово нового методу побудови потенціостата для здолання визначених лімітуючи факторів, проведення модельних та натурних досліджень щодо роботоспроможності схеми запропонованого у роботі надшвидкого потенціостата.
Keywords: наноелектроніка; оптохемотроніка; біомедтехніка; електронні пристрої