Методи боротьби з переповненням буферів маршрутизаторів - Пилипенко, А. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка моделей, алгоритмів та методів управління інформаційними потоками комп’ютерних мереж. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено огляд теоретичних та практичних аспектів функціонування протоколів транспортного та мережевого рівнів моделі OSI, зроблено аналіз сучасних інструментальних засобів оцінювання ефективності існуючих мережевих протоколів, запропоновано метод управління чергами маршрутизаторів та проведено моделювання роботи алгоритмів AQM при різних мережевих параметрах.
Methods for Managing Router Buffer Overflows
Keywords: AQM; ACK; RTT; ТСР; канал; маршрутизатор; мережевий рівень; поріг скидання; тайм-аут; транспортий рівень; управління чергою