Методи та засоби моделювання розподілених систем обробки та зберігання даних - Борисов, С. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є є аналіз методів та засобів моделювання розподілених систем обробки та зберігання даних. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз методів та засобів моделювання розподілених систем обробки та зберігання даних. Досліджено підходи до моделювання розподілених систем зберігання та обробки даних великих обсягів. Розроблено підхід для моделювання систем зберігання та обробки даних з використанням результатів моніторингу. Розроблено програмні засобі для моделювання систем зберігання та обробки даних. Результатом роботи моделі є знайдена величина часу обробки потоку завдань для різних варіантів структури обчислювальної установки та продуктивності окремих її частин, що дозволяє оцінити, як ці фактори впливають на час обробки. Також користувач отримує дані про навантаження на ресурси системи (CPU, RAM, дисковий буфер), час очікування завдань у черзі, пропускну спроможність мережі, дані щодо навантаження на робота стрічкової бібліотеки. Крім того в результаті моделювання можна уточнити які резерви має обчислювальна установка.
Methods and Tools for Modeling Distributed Data Processing and Storage Systems
Keywords: розподілена система; зберігання даних