Розробка та дослідження методів комплексування при виявленні об’єктів в системах технічного зору - Очеретін, В. Д. (My University, 2025)
У роботі сформовано набір синтетичних сцен із нелінійною деградацією у часі, реалізовано механізм автоматичного виділення сигналу й розрахунок набору інформативних ознак для VIS та IR, побудовано SNR-орієнтовану схему комплексування та отримано кількісне підтвердження покращення сигнальної складової на комплексованих кадрах. Розроблено процедуру автоматичного визначення порогового діапазону якості VIS за SNR і навчено дерево рішень, яке в перехідній зоні використовує додаткові статистичні та структурні ознаки.
Keywords: технічний зір; відношення сигнал/шум; SNR; інфрачервоний канал; ентропія