Дослідження застосування методів інтелектуального аналізу даних в системах фриланс-бірж для 2D/3D Generalist - Різник, А. О. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження − аналіз даних в системах фриланс-бірж для 2D/3D Generalist. Предмет дослідження − методи інтелектуального аналізу даних в системах фриланс-бірж для 2D/3D Generalist з метою об'єктивного встановлення вартості поточних робіт цифрових митців. Мета роботи – дослідження застосування методів інтелектуального аналізу даних у системах фриланс-бірж для 2D/3D Generalist з метою об'єктивного встановлення вартості поточних робіт цифрових митців. Методи дослідження – системний підхід, методи функціонального аналізу, методи інтелектуального аналізу даних, метод асоціативних правил. Для вирішення поставленої задачі проведено аналіз предметної області , на основі якого були визначені вимоги до сучасної біржі фрілансу та проведено аналіз існуючих фріланс-бірж та виявлені їх недоліки. В рамках дослідження методів інтелектуального аналізу даних та застосування їх в системах фриланс бірж проаналізовані KDD та модель інтелектуального аналізу даних, інтелектуальні методи отримання інформації для аналізу, методи інтелектуального аналізу даних. Для визначення вартості виконання поточного проекту фрілансером проведено кластерний аналіз в контексті задачі прогнозування вартості виконання поточного проекту фрілансером та розглянуто метод асоціативних правил для розрахунку вартості виконання проекту фрілансером. Розроблено програмний фільтру для визначення рекомендаційної вартості поточної роботи фрілансера.
Keywords: фриланс-біржа; 2D/3D Generalist