Особливості попередньої обробки зображень маркерів у оптичних навігаційних системах - Мельник, В. В. (Державний біологічний ун-т, 2025)
Для усунення локальних завад в умовах недостатнього освітлення необхідно використовувати методи боротьби з фотонними та імпульсними шумами на основі ранковопорядкових методів, які не дозволяють суттєво розмивати контури об’єктів та маркеріворієнтирів. Далі необхідно за заздалегідь визначними апріорними даними отримати координати розташування положення центрів маркерів. Це виконується на основі високочастотної фільтрації, методів детектування контурів та морфологічних операцій над бінарними зображеннями. Швидкодія таких операцій повинна бути високою для відстеження за координатами маркерів у реальному масштабі часу з частотою не менш ніж 10 кадрів у секунду
Keywords: фільтрація; обробка зображень; імпульсний шум