Электронные мнемосхемы в управлении техническими системами городского хозяйства - Левыкин, В. М.; Самойленко, Н. И.; Евдокимов, А. А. (ХТУРЕ, 1998)
Розглянуто задачі управління складними технічними системами міського господарства з використанням мнемонічних схем. Проведено порівняльний аналіз між панельними мнемосхемами, що набули останнім часом широкого поширення при диспетчеризації різних об'єктів міського господарства, і електронними – такими, що генеруються, і функціонуючими на базі сучасних обчислювальних засобів. The tasks of managing complex technical systems of urban economy using mnemonic schemes are considered. A comparative analysis has been carried out between panel mnemonic schemes, which have recently received widespread use in dispatching various objects of municipal services, and electronic ones generated and functioning on the basis of modern computing facilities.
Keywords: мнемосхема; диспетчерський щит; інтегрована диспетчеризація; динаміка зміни стану об'єкта; інформаційно-аналітична система; управління міським господарством; багаторівнева концепція управління