Математична модель багатокритеріальної задачі структурно-параметричної оптимізації виробничих технологічних процесів - Безкоровайний, В.; Ханджян, В. (ХНУРЕ, 2022)
З використанням декомпозиції проблеми оптимізації виробничих технологічних процесів запропонована постановка і математична модель задачі їх структурно-параметричної оптимізації за показниками наведених витрат, продуктивності та якості продукції. Для скалярного оцінювання варіантів рішень запропоновано використання універсальних функцій загальної корисності на основі полінома Колмогорова-Габора та корисності часткових критеріїв, що дозволяє підвищити точність визначення переваг особи, що приймає рішення.
Keywords: виробничий технологічний процес; структурно-параметрична оптимізація