Дослідження ціноутворення криптовалюти та ефективність використання машинного навчання для пошуку тренду вартості - Бизкровний, О. М. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є закономірності ціноутворення криптовалюти та можливість застосування алгоритмів нелінійного регресійного аналізу та алгоритмів передбачення часових рядів для створення системи передбачення вартості криптовалюти. Метою роботи є створення або удосконалення існуючих підходів до створення прогнозу вартості криптовалюти у короткочасній перспективі. Методи дослідження базуються на нелінійному регресійному аналізі факторів, що можуть впливати на вартість криптовалюти. Використані технології: Java, Python та Apache Spark, EC2. Результати роботи можуть бути успішно використані для створення сервісу побудови прогнозів вартості криптовалюти
Keywords: дерева рішень; криптовалюта; метрики; нелінійний регресійний аналіз; прогнозування часових рядів; фундаментальний аналіз криптовалюти