Альтернативне вирішення спорів в галузі туризму - Семенова, М. В. (Право, 2017)
Статтю присвячено дослідженню питань створення та розвитку ефективного механізму захисту прав споживачів при врегулюванні спорів зі суб’єктами господарської діяльності, що надають туристичні послуги. Звернуто увагу на необхідність забезпечення відповідності національної правової системи стандартам європейської спільноти, зокрема запровадження системи альтернативного вирішення спорів. // The article is devoted to the study of the creation and development of an effective mechanism for consumer protection in the settlement of disputes with business entities that provide tourism services. Attention is drawn to the need to ensure compliance of the national legal system with the standards of the European Community, in particular the introduction of an alternative dispute resolution system.
Keywords: альтернативне врегулювання спорів; споживач туристичних послуг; онлайн-платформа; alternative dispute resolution; consumer of tourist services; online platform