Застосування візуальних середовищ node-red та grafana для побудови панелей моніторингу технологічних процесів - Шаталюк, Р.мР. (ХНУРЕ, 2025)
У статті подано огляд можливостей середовищ Node-RED та Grafana для створення панелей моніторингу технологічних процесів. Розглянуто принципи роботи платформ, їхню інтеграцію з датчиками та потоками телеметричних даних, а також особливості візуалізації інформації у системах, що базуються на Інтернеті речей. Проаналізовано переваги використання цих інструментів для організації контролю та аналітики виробничих параметрів.
Keywords: Node-RED; Grafana; телеметрія; візуалізація даних