Дослідження та розробка методу прогнозування параметрів статури людини для системи планування тренувань - Петренко, А. Ю. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є система планування тренувального процесу. Предмет дослідження є методи прогнозування даних, і зокрема параметрів статури людини в залежності від фізичних навантажень. Мета роботи – дослідження та розробка методу прогнозування параметрів статури людини для системи планування тренувань. Методи дослідження – системний аналіз, регресійний аналіз. В результаті проведених досліджень розроблено метод для прогнозу статури людини на основі даних, зібраних протягом тренувального процесу. Прогнозування організму людини є актуальним оскільки ще не існує методу який би дозволив точно спрогнозувати людський організм хоча б у якомусь аспекті. Отриманий метод може бути використаний атлетами різних рівнів, у спортивній медицині, а також у медицині вцілому для представленя лікарю більш повної картини тренувального процесу пацієнта. Додаток було розроблено на мові програмування Swift і використано біблотеку UIKit, а також сховище даних Firebase. Покращення методу можливо за допомогою додавання більшої кількості незалежних змінних для підвищення точності методу, а у застосунок можна додати функціонал прогнозування спортивних звершень.
Keywords: мобільний додаток; iOS; точність методу; тренування; регресія; залежна змінна; багатофакторна регресія; незалежна змінна