Методи розпізнавання об'єктів відеоряду для статистичного аналізу перебігу спортивних змагань - Паніматка, П. В. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є розробка методу розпізнавання обєктів відеоряду для аналізу статистичних показників спортивних змагань, аналіз існуючих систем, а також виділення їх основних переваг та недоліків. У ході виконання атестаційної роботи було представлено метод для вирішення завдання обробки відеопотоку даних для їх подальшого занесення у базу даних і використання для майбутнього автоматичного аналізу статистичної інформації та її перегляду або використання гравцями, тренерами та іншими участниками спортивних змагань з метою вивчення та вдосконалення навичків гри. Серед застосованих методів були використані основні – виявлення та відслідковування м’яча, виявлення та відслідковування гравця, а також виявлення границь ігрової площини з чітко визначеними кордонами.
Videoimage Objects Recognition Methods for Statistical Analysis of Sports Competitions Course
Keywords: комп’ютерний зір; спортивні змагання; відслідковування мяча; виділення ігрової площини; пошук зображення