Використання інформаційних технологій для аналізу забезпечення ефективності та стабільності банківської системи - Зелений, О. П.; Ляшенко, В. В.; Дейнеко, Ж. В. (ДРУКАРНЯ МАДРИД, 2019)
3 метою вивчення значень ефективності банківського кредитування в реальному секторі економіки України, у статті розглянута стохастична модель меж ефективності. Докладно проаналізовано форми розподілу за окремими рівнями ефективності банківського кредитування в реальному секторі економіки України, які були отримані протягом 16 різних дат із аналізованого інтервалу. Зроблено висновок про необхідність збалансованого використання реальних ресурсів банків для підвищення ефективності кредитування.
Keywords: ефективність банківської діяльності; межа ефективності; рентабельність банків; реальний сектор економіки; стохастична межа ефективності