Дослідження моделей маршрутизації із забезпеченням міжкінцевої якості обслуговування та відмовостійкості в інфокомунікаційних мережах - Соломʼяний, М. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процес забезпечення міжкінцевої якості обслуговування та відмовостійкості засобами маршрутизації в інфокомунікаційних мережах. Предмет дослідження – моделі відмовостійкої та QoS-маршрутизації в інфокомунікаційних мережах. Мета роботи – аналіз і дослідження моделей відмовостійкої та QoS-маршрутизації в інфокомунікаційних мережах. Методи досліджень – аналіз, формалізація, моделювання та порівняння. Кваліфікаційна робота містить дослідження технологій та засобів забезпечення міжкінцевої якості обслуговування та відмовостійкості в інфокомунікаційних мережах. У роботі розглянуто вимоги до якості обслуговування та відмовостійкості в сучасних мережах, а також проведено аналіз засобів забезпечення надійності та відмовостійкості в них. Також визначено стратегії забезпечення якості обслуговування та надійності в процесі маршрутизації. Досліджено особливості забезпечення міжкінцевої якості обслуговування та відмовостійкости в мережах засобами маршрутизації, де також приділено увагу забезпеченню високої доступності. Розглянуто поняття та класифікацію моделей маршрутизації щодо забезпечення міжкінцевої якості обслуговування та відмовостійкості. Проведено дослідження потокової моделі надійної маршрутизації. Для цього описано базову потокову модель маршрутизації для одношляхової та багатошляхової стратегій, а також проведено моделювання та аналіз ефективності моделі надійної маршрутизації.
Keywords: маршрутизація; відмовостійкість; коефіцієнт готовності; якість обслуговування