Інтелектуальний аналіз міграції даних з фізичних серверів до хмарних обчислювальних середовищ - Нечипоренко, Н. С. (My University, 2024)
Метою цієї кваліфікаційної роботи є аналіз міграції даних з локальних фізичних серверів до хмарних обчислювальних середовищ та доцільності застосування міграції як у індивідуальних проектах, так і для малого, середнього та великого бізнесу в рамках швидкого зросту кількості даних під час стрімкої цифрової трансформації. Міграція даних з локального фізичного серверу до платформи середовища хмарного провайдеру з подальшою підтримкою бази даних є складним процесом, що потребує використання сучасних технологій задля підготовки локальної бази даних до майже безшовної інтеграції з хмарним середовищем за допомогою сучасних компонентів від Amazon – SLI розширень та мережевого тунелювання між серверами у хмарі та на локальних потужностях заради безпечного інтегрування у хмару. Міграція бази даних до найбільших надавачів хмарних послуг, таких як AWS від Amazon, GCP від Google та Azure від Microsoft та інтеграція з сервісами та модулями хмарних платформ відкриває можливості до стрімкого масштабування додатків, підтримувати додаток та інтегровані дані під захистом найсучасніших стандартів безпеки під час стрімко зростаючих навантажень на програмно-апаратні комплекси
Keywords: хмарний провайдер; міграція даних; хмарна модель