Розробка автоматизованої системи управління температурним режимом технологічного процесу загартування виробів - Стьопкін, А. Д. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес управління температурним режимом загартування металів. Предмет дослідження – загартування металів. Методи дослідження – теорія множин. Мета магістерської атестаційної роботи – розробка автоматизаційної системи управління температурним режимом при загартуванні металів. У магістерської атестаційній роботі було досліджено і проаналізовано основні етапи та параметри технологічного процесу загартування виробів з металів. Розглянуто особливості сталі згідно яким відрізняється і процес загартування. Розглянуто існуючі типи загартування. Проаналізована технологічне оснащення для загартування. На базі проведеного дослідження розроблено алгоритм автоматизації управління температурним режимом технологічного процесу загартування виробів на основі якого розроблено систему, що дозволяє уникнути отримання бракованого виробу, бо контролюються всі температурні режими та обрано раціональний датчик температури. Для визначення основних шкідливий виробничий факторів в робочій зоні виконали необхідні розрахунки в розділі охорони праці. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у 1 міжнародній конференції.
Keywords: загартування; управління температурним режимом; управління технологічнис процесом; загартування виробів