Дослідження методів оцінки різкості фотокарток людей - Долганенко, О. Д. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – оцінка чіткості зображення на фотокартках людей. Мета роботи – проаналізувати існуючі методи оцінки чіткості зображення, знайти переваги та недоліки та запропонувати вдосконалення точності оцінки при класифікації чіткості фотокарток людей. У роботі вирішено такі завдання: описано та апробовано методи оцінки чіткості зображення на наборі зображень. Описано та протестовано альтернативний метод оцінки різкості. Результати були отримані та проаналізовані. Були використані такі методи – швидке перетворення Фур’є (ШПФ), дисперсія Лапласа, алгоритми визначення обличчя на основі зовнішнього вигляду, аналіз лінії тренду.
Keywords: глибина різкості; діафрагма; дисперсія Лапласа; експозиція; метадані; перетворення Фур'є; різкість; фокус; фокусна відстань; фотокартка