Дослідження методів оптимізації параметрів бездротової мережі доступу - Перевало, А. А. (My University, 2025)
У роботі проведено детальний аналіз розвитку технології IEEE 802.11 та безпроводових Wi-Fi технологій в цілому. Досліджено актуальні на сьогодні методи та алгоритми оптимізазії технології передачі даних у безпроводових локальних мережах та визначено властивості, які дозволяють забезпечити необхідні вимоги для систем доступу на базі IEEE 802.11ac. Саме цей стандарт технологій сімейства 802.11 є найбільш перспективним для використання у невеликих будівлях офісного типу, оскільки забезпечує для цього достатнє покриття. Також проведено радіопланування трьох поверхів будівлі офісного центру, в результаті якого визначено оптимальні позиції для розміщення точок доступу.
Keywords: безшовна бездротова мережа; радіопланування