Особливості державної підтримки суб’єктів господарювання в умовах пандемії COVID-19 - Єфремова, К. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У роботі проаналізовано заходи державної підтримки та окремі урядові дії для бізнесу в умовах пандемії COVID-19. Досліджено європейські програми підтримки у подоланні економічних наслідків коронавірусу. Розглянуто перспективи українських суб’єктів господарювання щодо розширення експорту до ЄС певних груп товарів, у тому числі засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів. // The paper analyzes measures of state support and some government actions for business in the context of the COVID-19 pandemic. European support programs in overcoming the economic consequences of coronavirus have been studied. The prospects of Ukrainian business entities to expand exports to the EU of certain groups of goods, including personal protective equipment and disinfectants, are considered.
Keywords: засоби державної підтримки; пандемія COVID-19; підтримка малого та середнього бізнесу; подолання економічних наслідків карантину; means of state support; pandemic COVID-19; support for small and medium-sized businesses; overcoming the economic consequences of quarantine