Моделювання потоку вхідних даних в мультимедійних тренажерах - Ігнатенко, Р. Ю. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – динамічна обстановка мультимедійного стрілецького тренажеру. Предмет дослідження – моделі і методи формування динамічної обстановки і потоку вхідних даних для універсального мультимедійного стрілецького тренажеру. В роботі розроблено і описано процес математичного моделювання траєкторій руху мішеней, синтезовано алгоритм моделювання динамічної обстановки для мультимедійного стрілецького комплексу, а також алгоритми обробки сигналів і зображень. Виконано програмну реалізацію алгоритмів з використанням комп’ютеру. Проведено експерименти, що доводять ефективність синтезованих алгоритмів. Результати даної роботи доповідались на конференції і знайшли застосування у навчальному процесі та у науково-дослідницькій роботі щодо вдосконалення системи формування динамічної обстановці.
Keywords: тренажер; універсальний мультимедійний стрілецький комплекс; стрілецька підготовка; динамічна обстановка; мішень