Створення індивідуальної системи екстреного припинення масивної кровотечі з травмованих кінцівок - Малецький, Є. В.; Дацок, О. М. (НТУ «ХПІ», 2025)
У дослідженні розглянуто проблему розробки індивідуальної (напів) автоматизованої інтелектуальної системи для діагностики функціонального стану системи кровообігу людини та оперативного припинення критично небезпечної для життя (масивної) кровотечі з ушкоджених кінцівок людини (далі – Система) на підставі моніторингу комплексу показників здоров’я та впливу зовнішніх чинників, зокрема, вибуху боєприпасів, в умовах надзвичайних ситуацій в польових умовах.
Keywords: кровотеча; польові умови