Використання малих мовних моделей для перекладу природної мови в команди Bash - Платаний, В. А. (My University, 2025)
Мета роботи – порівняння результатів роботи різних малих мовних моделей для автоматичного перекладу команд з англійської мови у Bash команди, з акцентом на точність та ефективність виконання завдання. Методи дослідження – моделювання, програмна реалізація, аналіз і аналітика, формалізація. У роботі проведено порівняння малих мовних моделей для автоматичного перекладу команд з англійської мови у Bash. Для цього буде підготовлено датасет, проведено навчання моделей із оптимізацією гіперпараметрів та виконано їх тестування. Результати будуть оцінюватися за точністю та ефективністю виконання завдання, з урахуванням специфіки Bash-команд.
Keywords: мовна модель; обробка природної мови; переклад природної мови в команди; природна мова