Дослідження методів оцінювання змін часу, необхідного для виконання задач, за результатами реалізації довгострокового IT-проєкту - Попова, А. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження кваліфікаційної роботи – процеси оцінювання змін на рівні задач при виконанні довгострокового ІТ-проєкту. Мета дослідження – розробка комбінованого методу оцінювання змін часу виконання задач при реалізації довгострокових ІТ-проєктів. Під час виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано особливості реалізації довгострокових ІТ-проєктів, проаналізовано та порівняно існуючі методи управління змінами в ІТ-проєктах. Було визначено, що в існуючих методах відсутні кількісні параметри для оцінювання змін часу. З метою оцінювання змін часу на рівні задач було розроблено та проаналізовано дескрипторний підхід. Даний підхід полягає у використанні двох процесів: збору даних, щодо виконуваних задач, у вигляді дескрипторів та їх використання. Було розроблено комбінований метод оцінювання змін, який базується на методі, заснованого на моделі Бекхарда і Гарріса, та дескрипторного підходу. Було запропоновано показники оцінювання успішності процесу управління змінами. Комбінований метод був апробований при реалізації проєкту розробки ІС створення сайтів та показав свою ефективність при вирішенні задачі оцінювання змін часу на рівні задач
Keywords: дескриптор; довгостроковий ІТ-проєкт; управління змінами; оцінювання змін