Оптимальне управління інвестиційним портфелем в умовах невизначеності - Слєпцов, О. М. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота була присвячена розв’язанню задачі пошуку оптимальних стратегій управління інвестиційним портфелем. Визначення способів управління інвестиційним портфелем, побудова стратегій поведінки інвестора на фінансовому ринку з метою максимізації прибутків представляє великий інтерес з практичної точки зору. Для розв’язання досліджуваної задачі було розроблено програмний продукт, який дозволив автоматизувати обробку часових даних, реалізувати ітераційні розрахунки та отримувати рекомендації щодо по ведінки інвестора на фінансовому ринку у зручному вигляді.
Keywords: інвестиційний портфель; цінні папери; задача про оптимальну зупинку; ланцюг Маркова