Чи всі природні монополії в Україні однаково «природні»? - Стріжкова, А. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Ця стаття присвячена аналізу сутності, особливостей критеріїв визначення ринків певної господарської діяльності як природних монополій та об’єктивності віднесення ринків надання певних послуг у морських портах до природних монополій в Україні. // This article is devoted to the analysis of the essence, features of criteria for determining the markets of certain economic activity as natural monopolies and objectivity of attributing markets to provide certain services in maritime ports to natural monopolies in Ukraine.
Keywords: монополія; природні монополії; монополізація; лоцманська проводка; криголамні роботи; державне регулювання; державна політика; monopoly; natural monopoly; monopolization; pilot wiring; icebreaking works; state regulation; state policy