Розроблення архітектури SCADA-системи гнучкого виробництва та вибір апаратних засобів - Большаков, A. A. (ХНУРЕ, 2023)
Дана стаття спрямована на розроблення архітектури SCADA-системи гнучкого виробництва. Для цього було проведено аналіз критеріїв, які потрібно враховувати при розробці архітектури SCADA-систем для гнучкого виробництва, що дозволило розробити архітектурну схему SCADA-системи. Обрані апаратні модулі для реалізації польового та PLC рівня, що дозволить розробити експериментальний макет для тестування програмного забезпечення SCADA-системи.
Keywords: SCADA; гнучке виробництво; архітектура SCADA-системи; апаратні засоби