Спосіб інформаційного забезпечення користувачів (64493) - Обод, І. І.; Удовік, І. І.; Черних, О. П. (My University, 2011)
Спосіб інформаційного забезпечення користувачів, який полягає в тому, що за допомогою системи спостереження вимірюють просторові координати об'єкта та за допомогою запитувача випромінюють у напрямку об'єкта кодовані сигнали запиту, які приймають відповідачем, аналізують, формують та випромінюють сигнали відповіді, які приймають запитувачем, аналізують і за результатами аналізу видають інформацію користувачеві про ідентифікацію об'єкта за ознакою "свій-чужий", який відрізняється тим, що на відповідачі визначають просторові координати відповідача, на основі яких вибирають ортогональний сигнал з системи ортогональних сигналів, який однозначно визначають за просторовими координатами об'єкта, який використовують як сигнал відповіді, декодують його на запитувачі і на основі цього визначають просторові координати об'єкта.
Keywords: повітряний об’єкт; інформаційне забезпечення користувачів; радіолокація