Спосіб діагностики функціональних порушень носового дихання - Аврунін, О. Г.; Носова, Я. В.; Кононенко, Т. С.; Журавльов, А. С.; Шушляпіна, Н. О.; Калашник, Ю. М. (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2018)
Винахід належить до способу діагностики функціональних порушень носового дихання, що включає процедури динамічної риноманометрії при форсованому диханні, попередньої обробки та аналізу риноманометричних даних, причому до процедури аналізу риноманометричних даних вводять визначення граничного значення витрати повітря QT при переході до квадратичного режиму аеродинамічного носового опору, визначення коефіцієнта основного режиму течії повітря в носовій порожнині по запропонованій формулі.
Keywords: риноманометричні дані; носове дихання; витрата повітря