Метод та засоби збору і обробки даних інтелектуальних приладів обліку енергії - Гаврилюк, Д. В. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів і технологій збору даних інтелектуальних приладів обліку енергії, а також розробка засобів обробки отриманих даних у контексті технології «Smart Grid». У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено дослідження технологій збору і обробки даних інтелектуальними приладами обліку енергії, визначено місце для безпосередньої реалізації елементів цієї технології на базі веб-застосунку. Виконано аналіз робочих процесів і стабільності роботи системи Smart Grid, розглянуто принцип роботи інтелектуального лічильника та взаємодії з користувачем. Виконано огляд технологій Front-end і Back-end розробки веб-застосунку. Розроблено веб-застосунок для збору і обробки інформації про споживання електроенергії кінцевим споживачем на базі інтелектуального приладу обліку енергії та передачі цих даних на сервер енергокомпанії.
Method and Tools for Collecting and Processing Data from Intelligent Meters for Accounting Energy
Keywords: smart GRID, розумна енергосистема, інтелектуальні прилади обліку енергії, альтернативні джерела енергії, віддалене керування, веб-застосунок