Оптимізація механічних параметрів 3D-принтера з кінематикою Cartesian - Бойко, Д. О. (My University, 2020)
Предметом дослідження є технологія 3D друку полімерними матеріалами (нитками). Об’єкт дослідження – вплив механічних параметрів 3D принтеру на якісні показники друку. Мета роботи – проведення аналізу розробленої конструкції 3D принтеру з кінематикою Cartesian та проведення експериментальних досліджень з метою виявлення взаємозв’язку між механічними параметрами 3D принтера та якісними показниками деталей, що друкуються на ньому с використанням полімерних матеріалів. В атестаційній роботі магістра проведена комп’ютерна симуляція механічного впливу на розроблену конструкцію 3D принтера Cartesian. Для досягнення поставленої мети проведено аналіз вимог технічного завдання, аналіз механічних параметрів, що впливають на якість 3D друку, аналіз механічних впливів на конструкцію 3D принтера, а також аналіз впливу прикладеної механічної сили на розроблену модель 3D принтера з кінетикою Certesian. За результатами аналізу механічних параметрів, котрі впливають на якість 3D друку була виконана модернізація конструкції 3D принтера з кінематикою Cartesian, що в свою чергу призвело до оптимізації механічних параметрів та покращення якісних показників надрукованих деталей. Розглянуто питання охорони праці.
Keywords: 3D принтер; 3D; DUAL X CARRIAGE; 3D модель; 3D друк; механіка; епюра