Колективне управління майновими авторськими та (або) суміжними правами в інтернеті - Денисова, Р. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
Розглянуто питання сучасного стану системи колективного управління майновими авторськими та (або) суміжними правами в мережі Інтернет. Удосконалення механізму регулювання використання об’єктів авторського права пов’язано з необхідністю їх ідентифікації, встановлення засобів захисту авторського права як до використання творів, так і після нього. // The issue of the current state of the system of collective management of property author and (or) adjacent rights on the Internet is considered. Improving the mechanism for regulating the use of copyright objects is due to the need for their identification, the establishment of copyright protection means both to the use of works and after it.
Keywords: організації колективного управління; монополія; ВОІВ; organizations of collective management; monopoly; WIPO