Моделі параметричної статистики в системах дистанційного тестування знань - Ляшик, В.; Шубін, І. Ю. (Друкарня Мадрид, 2020)
Показано перевагу запропонованого методу побудови ПЗ адаптивного тестування на базі мереж Маркова з елементами мереж Петрі при використанні концепції основних і додаткових питань. Різниця в рівнях складності основних і додаткових питань і здійснюваний зв'язок між основними і гілками додаткових питань дозволяє в процесі тестування як мінімізувати кількість необхідних відповідей, так і суттєво поліпшити адаптаційні властивості тестування
Keywords: адаптивне тестування; мережі Маркова; модель Раша; параметрична статистика; апроксимація функцій; критеріальні оцінки