Розробка методу ефективного кодування динамічного відеоінформаційного ресурсу в інформаційно-телекомунікаційній мережі - Спірін, В. Ю. (My University, 2022)
Мета роботи полягає в розробці методу ефективного кодування динамічного відеоінформаційного ресурсу в інформаційно-телекомунікаційній мережі з компенсацією руху динамічних об’єктів для покращення ефективності використання відеоконференцзв’язку в системі управління критичною інфраструктурою. Досліджено методи функціонування інформаційно-телекомунікаційних мереж з використанням теорії складних систем. Показано необхідність подальшого розвитку якості функціонування систем відео конференційного зв’язку. Здійснено аналіз сучасних методів кодування потоків відеокадрів. В результаті системного аналізу виявлені їх недоліки. На основі використання сучасних досягнень в теорії цифрової обробки мультимедійних потоків та теорії інформації удосконалено метод динамічного кодування. Проведено порівняльний аналіз ефективності функціонування
Keywords: передача відеоданих; стиснення; динамічне кодування; компенсація руху; бітовий об’єм