До питання про зміну парадигми правового регулювання обов’язкового соціального страхування - Сільченко, С. О. (Право, 2016)
У статті досліджуються проблеми правового регулювання обов’язкового соціального страхування у сучасних умовах. Зроблено висновок, що реформа механізму сплати єдиного соціального внеску, пов’язана з увільненням від його сплати застрахованих осіб, є кроком назад, до розподільчої системи соціального забезпечення. Такий стан речей може спричинити негативні наслідки для подальшого розвитку системи соціального страхування. // The article deals with the problems of legal regulation of compulsory social insurance in modern conditions. It is concluded that the reform of the mechanism for paying a single social contribution associated with the risen of its payment of insured persons is a step back to the distribution system of social security. This state of affairs can lead to negative consequences for further development of the social insurance system.
Keywords: соціальне страхування; єдиний соціальний внесок; правове регулювання; особиста відповідальність; social insurance; single social contribution; legal regulation; personal responsibility