Методи озвучення великих приміщень без акустичної обробки - Бречко, Ю. В. (My University, 2020)
Проведено аналіз методів трансляційного озвучення великих приміщень. Обрано об'єктивні критерії для оцінки розбірливості мовних повідомлень при озвученні приміщень. Створено моделі двох реальних великих приміщень без акустичної обробки (аеропорт і торгівельний центр) за їх кресленнями. Для створених моделей змодельовані характеристики звукового поля для різних конфігурацій системи озвучення. Досліджено вплив певних параметрів системи озвучення на рівномірність розподілу звукового поля та розбірливість мовних повідомлень. Вироблені рекомендації відносно особливостей озвучення подібних приміщень.
Keywords: акустична обробка; великі приміщення; час реверберації; озвучення; ранні відбиття; індекс передачі мови; діаграма спрямованості; ease