Дослідження впливу контейнеризації на масштабування мікросервісів - Сердінов, Б. А. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є програмні системи, реалізовані у вигляді мікросервісів з використанням технологій контейнеризації, таких як Docker та Kubernetes. Метою дослідження є розробка методів, які дозволяють оцінити ефективність масштабування мікросервісів у контейнерному середовищі та оптимізувати управління продуктивності. Досліджено підходи ресурсами до для досягнення масштабування стабільної мікросервісів у контейнеризованому середовищі за допомогою Docker і Kubernetes, а також методи автоматичного управління контейнерами. Проведено аналіз впливу контейнеризації на продуктивність мікросервісів та розроблено алгоритм оптимізації розподілу ресурсів для стабільної роботи системи. У результаті роботи було досліджено механізми масштабування мікросервісів за допомогою контейнеризації та розроблено рекомендації для підвищення ефективності управління розподіленими системами.
Keywords: мікросервіси; оркестрація; контейнеризація; docker-compose; kubernetes; візуалізація; гнучкість системи