Огляд методів та засобів планування оперативних втручань на гемангіому - Компанієць, Б. Ю.; Кухаренко, Д. В.; Вадурін, К. О. (ХНУРЕ, 2019)
Якісно запланувати оперативне втручання, без тяжких наслідків, вкрай важка праця, оскільки існуючі методики проведення оперативних втручань базуються на параметрах так званої «середньо статистичної людини» без урахування індивідуальної анатомічної будови. Застосування комп’ютерних технологій планування може значно прискорити і спростити роботу лікаря. Для визначення розмірів гемангіоми пропонується використовувати комп’ютерну техніку та відповідне програмне забезпечення. Тривимірна модель гемангіоми та відповідні параметри, що регулюють метаболізм пацієнта, дадуть змогу передбачати динаміку збільшення гемангіоми у часі і просторі. Пропонується метод визначення площі гемангіоми за допомогою трикутних елементів.
Keywords: тривимірна модель; гемангіома; оперативне втручання