Великі дані та формування соціального капіталу - Кобзев, І. В.; Мельников, О. Ф.; Орлов, О. В. (Вид-во ХарРІ НАДУ “Магістр”, 2019)
Обґрунтовано основні переваги використання великих даних у реформуванні публічного управління на основі сучасних інформаційних технологій, а також досвід використання їх в органах влади розвинених країн. Встановлено, що одним з ефективних шляхів підвищення конкурентоспроможності України в сьогоднішньому глобальному світі є зменшення трансакційних збитків суспільства за рахунок упровадження інструментів обліку соціального капіталу, надання громадянам можливостей керуванням ним і його використання.
Keywords: соціальний капітал; відкриті дані; великі дані; інформаційні технології; державна стратегія