Методика формального проектування комплексних систем захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах - Гвоздьов, Р. Ю.; Сєвєрінов, О. В.; Караваєв, В. М. (ХНУРЕ, 2021)
Метою доповіді є аналіз існуючих мов формального опису системи, які в перспективі можуть використовуватися для проектування КСЗІ в ІТС та створення наукового підґрунтя для подальших досліджень в цій сфері. Формалізовані моделі політики безпеки інформації та ІТС, можуть бути використані при побудові системи оцінки вразливостей системи.
Keywords: інформаційно-телекомунікаційна система; комплексна система захисту інформації; рівні гарантій; формалізована специфікація; політика безпеки інформації