Культурна дипломатія: симбіоз культурного та правового потенціалу - Стасевська, О. А.; Маланчук, І. І. (Право, 2021)
У статті проаналізовано поняття культурна дипломатія, її можливості донести до закордонної аудиторії специфіку рідної культури мовою науки, освіти, мистецтва, створити сприятливий імідж держави з метою реалізації провідні задач міжнародної політики. Авторами здійснено осмислення головних завдань, культурних та правових потенціальних можливостей культурної дипломатії України, а також розглянуті її основні правові засади. // The article analyzes the concept of cultural diplomacy, its ability to convey to the foreign audience of the specificity of his native culture in the language of science, education, art, to create a favorable image of the state in order to implement leading tasks of international politics. The authors made a comprehension of the main tasks, cultural and legal potential opportunities of cultural diplomacy of Ukraine, as well as its main legal principles.
Keywords: дипломатія; культурна дипломатія; зовнішня культурна політика; нормативно-правові документи; імідж держави; diplomacy; cultural diplomacy; external cultural policies; normative legal documents; image of the state