Відновлення розривної внутрішньої структури 3D тіла за допомогою інтерфлетації функцій - Задрикін, С. О. (My University, 2025)
В даній роботі проведено аналіз літературних джерел, присвячених методам та алгоритмам відновлення розривних функцій. Обрано метод розв’язання задачі з огляду існуючих експериментальних даних (проекції вздовж систем площин). Створено та реалізовано алгоритм реконструкції розривної внутрішньої структури тривимірного тіла на основі інтерфлетації функцій. Робота алгоритму перевірена двох тестових функціях. Алгоритм дозволяє уникнути явище Гібса.
Keywords: розривна функція; розривний інтерполяційний сплайн; явище Гібса