Про деякі сучасні тенденції регулювання фінансових відносин в Україні - Дмитрик, О. О.; Токарєва, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У публікації розглянуто новації регулювання фінансових правовідносин в Україні (бюджетних та податкових, зокрема). Підкреслено, що не всі пропозиції, викладені в актах перспективного фінансового законодавства, є конструктивними. Аргументовано, що для ефективного та дієвого функціонування фінансових відносин необхідно забезпечити комплексне та якісне їх правове регулювання, оскільки саме за такого підходу може йтися про забезпечення публічних та приватних інтересів у фінансово-правовому регулюванні, реалізацію та захист прав та законних інтересів учасників таких відносин тощо. // The publication considers innovations in the regulation of financial relations in Ukraine (budget and tax, in particular). It is emphasized that not all proposals set out in the acts of promising financial legislation are constructive. It is argued that for effective and efficient functioning of financial relations it is necessary to ensure comprehensive and high-quality legal regulation, as this approach can be about ensuring public and private interests in financial and legal regulation, implementation and protection of rights and legitimate interests of participants in such relations.
Keywords: правове регулювання; фінансові відносини; бюджетні правовідносини; податкові правовідносини; legal regulation; financial relations; budgetary legal relations; tax legal relations