Інтелектуальний мультизадачний персональний AI- асистент на основі Model Context Protocol - Попов, А. А. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є проектування та розробка персонального інтелектуального асистенту на основі штучного інтелекту з використанням технології Model Context Protocol для інтеграції в існуюче середовище для оптимізації процесів взаємодію людини з системою. Дослідженню під час роботи підлягають галузі застосування інтелектуальних асистентів, існуючі технології для інтеграції штучного інтелекту в сучасні системи, інструменти для розробки клієнтської та серверної частини персональних асистентів . Розроблений асистент має інтеграцію з навчальною платформою DL NURE, завдяки чому здатний швидко та якісно відповідати на питання навігації та пошуку інформації. В ході роботи було розроблено програму, що надає стандартизований інтерфейс для запитів на отримання інформації з порталу у реальному часі.
Keywords: персональний асистент; інтелектуальний асистент; Model Context Protocol